24.06.2016
Новини компанії
     Проведення різноманітних заходів для підвищення кваліфікації та самовдосконалення співробітників вже стало доброю традицією у компанії «Дуоком». Так, 11 червня  менеджер HR-відділу Менюк Ірина та керівник відділу реклами Гриньох Анатолій прийняли участь у тренінгу по інформаційній розвідці та OSINT-техніках (англ. Open source intelligence – розвідка по відкритих даних)  що проводився в  рамках проекту OSINT Academy Інститутом постінформаційного суспільства. Метою було навчити використовувати новітні технології OSINT та захист від зовнішніх та внутрішніх інформаційних маніпуляцій. Практичне навчання проводив радник міністра інформаційної політики України Дмитро Золотухін. 
 
 
Тренер проекту — Дмитро Золотухін, радник міністра інформаційної політики України, директор Інституту постінформаційного суспільства, незалежний експерт з питань інформаційних війн і конкурентної розвідки.
     Особисто мені дуже сподобався формат цього заходу, на якому були присутні біля двадцяти журналістів та блогерів – професіоналів у своїй справі. Усі присутні були дуже зацікавлені, адже обговорювались актуальні зараз теми про безпеку інформаційного простору та шляхи вирішення існуючих проблеми у цьому напрямку. Досвідчений тренер, інтерактивні презентації та приємна атмосфера – усе це сприяло засвоєнню нових знань. 
 
 
 
     На мою думку, у наші дні, коли Інтернет є у всіх а новини із блискавичною швидкістю поширюються через засоби масової інформації і доступні практично кожному і кожен у свою чергу може їх розповсюджувати, слід бути уважним та вміти оперативно аналізувати дані та виділяти серед великого потоку саме актуальну та правдиву інформацію, а також вміти шукати її самостійно, використовуючи відкриті джерела. Адже недаремно кажуть: «Хто володіє інформацією, той володіє світом»
 
     Коментар менеджера по роботі з  персоналом - Менюк І.М.:
 
     «Взявши участь у тренінгу по інформаційній розвідці та OSINT - технікам, мене вразило найбільше те, як доступно пояснював  та в свою чергу ,проводив цей тренінг радник міністра інформаційної політики України Дмитро Золотухін.
Також хочу відзначити,що користуючись Інтернетом не могла навіть уявити скільки існує пошукових систем для визначення особистості (за її номером телефону),чи які підприємства (фірми,компанії) записані та оформлені на особу.
Я почерпнула дуже багато корисної для себе інформації і раджу всім відвідати OSINT Academy!»
 
 
 
Статтю підготував Анатолій Гриньох,
керівник відділу реклами компанії «Дуоком».